Alutec Grup         

Telefon: 0264 270 089
                0264 260 876
                0723 371 286
Fax:        0264 270 089
Email:    office@alutec.ro

 
home   despre noi   stiri   cariere   parteneri   downloads   contact   

      placari ventilate - activitati

 

Compania SC Alu Star Sistem SRL din Cluj este la ora actuala unul dintre agentii de top in realizarea de fatade ventilate (placari ventilate). Executam urmatoarele tipuri de fatade ventilate dupa cum urmeaza:
Fatade vetilate de tip bond

Realizarea fatadelor ventilate de tip bond tine seama de parametri stabiliti de prindere, fixare, etansare si finisare, alcatuind un sistem structural propriu, durabil in timp si prin raport cu factorii de mediu, dar de asemenea foarte usor de asamblat.

Fatadele ventilate de tip bond sunt apreciate nu numai pentru nota de distinctie pe care o dau cladirilor sau pentru luminozitatea pe care o faciliteaza in cazul spatiilor de birouri, ci mai ales pentru calitatile de izolare termica si fonica excelente pe care le manifesta acesti pereti. Placarea, care presupune formarea unui spatiu intermediar, reduce impregnarea apei, evita racirea sau supraincalzirea, amortizeaza eventualele socuri mecanice sau vibratiile in timp datorate miscarilor slab sesizabile ale terenului. In urma procedeelor de realizare a fatadelor ventilate, rezultate performante, masurate in aprecierile clientilor, au dat structurile bazate pe placa stratificata bond (Reynobond,Etalbond, Jbond, Alucobond).

Bondul se prezinta sub forma unor panouri compozite formate din 2 foi de tabla din aluminiu cu o compozitie speciala ce-i ofera elasticitate cu un nucleu termoizolant. In esenta materialul, consta intr-un panel compozit realizat din doua straturi exterioare de aluminiu cu grosime standard de 0,5 mm unite printr-un miez de polietilena de inalta densitate. Grosimea sandwich-ului rezultat poate fi de 3, 4 sau 6 milimetri, in functie de necesitatile specifice. Produsul finit - caseta - se obtine prin prelucrarea tridimensionala a foilor de bond. Casetele se imbina pe fatada intr-un caroiaj particular definit prin proiectul de arhitectura. Casetele sunt rigide, iar efectul de sandwich asigura amortizarea vibratiilor si nedeformarea in coditiile unor incarcarii la vant ridicate. Partea vizibila este acoperita printr-un procedeu de vopsire multistrat care garanteaza o rezistenta in timp excelenta. Firma este capabila sa ofere servicii de executie si montaj al casetelor cu materiale provenite de la cei mai renumiti producatori din domeniu: Reynobond, Alucobond, Etalbond, Jbond. Alegerea uneia dintre marci depinde de preferintele clientului cu mentiunea ca fiecare producator are o gama proprie de culori.

Serviciul de placari cu bond-ul se preteaza designului oricaror tipuri de constructii, cum ar fi: cladiri de birouri, malluri, banci, hoteluri, stadioane, pavilioane expozitionale, cladiri industriale, supermarketuri, terminale pentru pasageri, puncte de taxare pe autostrazi, statii de benzina, tuneluri, panouri stradale si multe altele.
sus


Fatade vetilate ceramice

O buna imbinare a esteticii si elegantei unei cladiri cu necesitatile sale de protectie, confort termic si mecanic o reprezinta folosirea unor fatade ventilate de tip ceramic. Sistemul de placi stratificate cu flexibilitate de montare, spatiu intermediar ajustabil si priza ireprosabila la armatura cladirii va asigura o excelenta izolatie in interior, economisind astfel agentul termic pe timp de iarna sau sistemul de ventilatie pe timp de vara.

Prin placarile cu ceramica ale fatadelor, se evita impregnarea zidurilor cu apa si se amana astfel rapida lor eroziune. Prin placarea cu ceramica a fatadelor, linia arhitecturala a cladirii dumneavoastra poate fi desavarsita intr-un mod functional si elegant.

Sistemul de fatada ceramica ventilata consta in montarea uscata pe o substructura fixata pe fatada cladirilor, a profilelor speciale de montaj din aluminiu care formeaza structura portanta a placajului de argila arsa. Intre elementul structural al constructiei si placile ceramice se introduce un strat termoizolator de vata minerala, dimensionat corespunzator zonei climatice in care este amplasata constructia

Placile pot fi colorate in masa sau engobate (acoperite prin impregnarea vopselei in strat superficial si fixarea acesteia prin ardere).

Avantaje de culoare si suprafata:
    aproximativ 90 de tonuri in doua colectii si mii de combinatii coloristice individuale posibile;
    posibilitatea de a alege intre diferite tipuri de suprafata (natural, glazurat, engobat, sablat, striat);
    protectie anti-grafitti ideala datorita glazurarii;
    acuratetea si inalta precizie a tiglelor ceramice.
sus


Fatade ventilate de tip HPL - placi fibrolemnoase

TRESPA este un placaj plin realizat din rasini termorezistente armate omogen cu fibre din lemn, fabricat in conditii de presiune si temperaturi inalte. Printr-o tehnologie avansata si patentata in toata lumea (EBC), polimerizare cu bombardament electronic, se obtin suprafetele decorative integrate in placaj.
Fatadele Trespa sunt rezistente la coroziune, sunt extrem de flexibile la montare si au un profil de compartimentare ajustabil in functie de datele arhitectonice ale cladirii in cauza. Prin placarea fatadelor cu Trespa se asigura cladirea impotriva agresiunii factorilor de mediu, ploilor sau zapezilor abundente, schimbarilor bruste de temperatura.
Suprafetele sau canturile placajului nu necesita acoperiri de protectie. TRESPA este neafectat de agentii de curatire casnici sau de solventii organici puternici.
Stabilitatea si proprietatile de prelucrabilitate ale placajului TRESPA sunt comparabile cu ale lemnului de esenta tare dar fara a fi afectat de umezeala, degradat de intemperii si mucegai sau de putrezire.

Placile Fundermax sunt placi stratificate la presiuni inalte (HPL) cu decor si protectie melaminata pe ambele fete, suple si foarte rezistente. Miezul este compus din straturi de fibre lemnoase (60%) si rasini fenolice presate la temperaturi inalte, ceea ce le ofera o rezistenta la variatii de temperatura si la foc. Suprafetele de protectie, care au si rol decorativ, sunt realizate din rasini acryl-poliuretanice, care asigura rezistenta la zgariere, patare sau decolorare.
Ca material de constructie, placile Fundermax se pozitioneaza totdeauna in avangarda tendintelor decorative, de compozitie si functionalitate. Atat la colectiile de exterior cat si la cele de interior, este posibila realizarea oricarui model decorativ, iar diversitatea formatelor ca si acoperirea speciala cu folie de aluminiu genereaza posibilitati de aplicare nelimitate.
Fundermax s-a remarcat de-a lungul deceniilor ca un material rezistent si durabil in domenii de solicitare ridicata cum ar fi amenajari in spitale, finisaje la pereti exterior, in cladiri sau in spatii publice sau la cabine si vestiare in complexe sportive.

Placajele PRODERMA cu furnir natural, pe suport bachelitic , cu aplicatii pentru exterior si medii umede sunt protejate cu un film acrilic impotriva intemperiilor, sunt rezistente la radiatii UV si la atacul produselor chimice (antigraffiti).

Modalitati de montare
Fixarea vizibila se face pe sipci de lemn impregnate rezistente la intemperii. Fixarea vizibila se poate face pe substructura din aluminiu corespunzatoare. Suruburile de fixare acceptate sant din otel inox .
Fixarea ascunsa se realizeaza prin intermediul unor console din aluminiu.Consola va sustine un profil T vertical prin intermediul unui surub de legatura, profil de care vor fi fixate profilele orizontale de sustinere a ghidajelor. Pe talpa profilului T vertical se va prinde profilul orizontal prin intermediul a doua suruburi auto-filetante. Profilul orizontal permite astfel sustinerea panelului, prin intermediul ghidajului fixat pe placa cu ajutorul a doua suruburi autoforante. Se pot folosi si alte sisteme asemanaoare, in masura in care sunt admise.
Fixarea prin lipire se face cu adezivul SIKA TACK (sau cu un echivalent), direct pe structura din lemn / aluminiu. Structura portanta va fi tratata inainte de lipire. Se vor folosi benzi dublu adezive pentru sustinerea panelurilor.
sus

 
Activitati
placari ventilate pereti cortina
tamplarie aluminiu
feronerie
Realizari
placari ventilate pereti cortina
tamplarie aluminiu
feronerie
alutec  |  despre noi  |  stiri  |  cariere  |  parteneri  |  downloads  |  contact
Toate drepturile rezervate ALUTEC GRUP - 2012  |  Site realizat de MMIX